Hospicezorg. Alle soorten en maten.

Doodgaan is natuurlijk iets voor oude mensen. Maar stel dat je dan toch als jongere doodgaat, moet je dan tussen die oude mensen in een verpleeghuis of ziekenhuis gaan liggen? Nee. Mocht je om wat voor een reden dan ook niet in je eigen huis kunnen blijven, dan is er zelfs een speciaal hospice voor jongvolwassenen.

Tekst: Rob Bruntink

Xenia

Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat er maar ééntje is, in Leiden. Dus als je – met je hele familie en vriendenkring – onderin Limburg of bovenin Groningen woont, heb je waarschijnlijk een probleem. Het speciale hospice voor jongvolwassenen heet Xenia. Het bestaat nog maar kort, sinds 2014. Het heeft ruimte voor zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en intensieve (verpleegtechnische en medische) zorg nodig hebben. Denk daarbij aan jongeren met een stofwisselingsziekte of een ziekte als kanker. Het hospice zit middenin de stad, zodat de tijdelijke bewoners – als ze willen en kunnen – nog even naar een café kunnen gaan.

Lees meer op http://www.totzover.nl/ontdek-de-dood/verhalen/hospicezorg-er-soorten-en-maten/

@StichtingPAL En fijn om samen de knelpunten op te pakken !

2 weeks ago reply retweet favorite

@ReginavdKraan Gefeliciteerd! Mooi nieuws